SUA execută al şaptelea deţinut federal în trei luni pentru o dublă crimă

  • Statele Unite au executat joi un bărbat de culoare condamnat la moarte pentru o crimă dublă în 1999.
  • Este a şaptea execuţie federală în trei luni, în ciuda solicitărilor de clemenţă din partea apărătorilor săi,
  • Christopher Andre Vialva, în vârstă de 40 de ani, a primit o injecţie letală în penitenciarul Terre Haute (Indiana).
1435 afișări
Imaginea articolului SUA execută al şaptelea deţinut federal în trei luni pentru o dublă crimă

Profimedia

Statele Unite au executat joi un bărbat de culoare condamnat la moarte pentru o crimă dublă în 1999. Este a şaptea execuţie federală în trei luni, în ciuda solicitărilor de clemenţă din partea apărătorilor săi, care au evidenţiat lipsa de maturitate a acestuia la momentul faptelor, relatează Le Figaro.
 
Christopher Andre Vialva, în vârstă de 40 de ani, a primit o injecţie letală în penitenciarul Terre Haute (Indiana), a confirmat Departamentul de Justiţie. Moartea sa a fost pronunţată la 18:46 (22:46 GMT).
 
Curtea Supremă a respins în cursul zilei un apel depus de avocaţii săi. El a fost condamnat în 2000 la pedeapsa cu moartea pentru furtul maşinii unui cuplu, iar apoi a împuşcat ambele victime şi a dat foc vehiculului şi cadavrelor în Texas.
 
În ciuda naturii oribile a infracţiunii pentru care Christopher a fost condamnat, poziţia mea, bazată pe ştiinţă, este că creierul său nu era acela al unui adult pe deplin dezvoltat,” a declarat Jason Chein, profesor de psihologie la Temple University, citat de CNN.
 
În Statele Unite, infracţiunile sunt în general judecate în instanţele de stat, dar cele mai grave cazuri sunt trimise justiţiei federale. Rareori pronunţă pedepse cu moartea şi chiar mai rar execută condamnaţii. Din 1988 până în 2003, doar trei condamnaţi au fost executaţi la nivel federal, apoi niciunul timp de 17 ani. Guvernul preşedintelui Donald Trump a decis în urmă cu un an să reia execuţiile federale. 
 
Execuţia lui Christopher Vialva a fost a şaptea din vară, după cea a unui american. Pedeapsa cu moartea este în declin în SUA, unde doar câteva state, în special în sud, o mai aplică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici