SURPRIZĂ în cazul tinerei acuzate de SUA de spionaj în favoarea Rusiei: Maria Butina va pleda vinovat

Maria Butina, o fostă agentă rusă acuzată de infiltrare în grupuri politice şi de a influenţa politica Statelor Unite este aşteptată să pledeze vinovat, în urma unei inţelegeri între avocaţii ei şi procurorii americani, potrivit documentelor depuse luni în instanţă, relatează Reuters.

5357 afișări
Imaginea articolului SURPRIZĂ în cazul tinerei acuzate de SUA de spionaj în favoarea Rusiei: Maria Butina va pleda vinovat

Maria Butina, acuzată de spionaj pentru Rusia, va pleda vinovat

Nu se cunoaşte exact modul în care va fi structurat acordul şi dacă Butina va fi de acord sau nu să coopereze cu procurorii.

Judecătoarea Tanya Chutkan a programat o audiere pentru 12 decembrie într-un tribunal din Washington.

Fostă absolventă a unei universităţi americane, Butina, a pretins anterior că nu este vinovată de acuzaţiile care i-au fost aduse în iulie că ar fi acţionat ca agent al guvernului rus şi a întreprins acţiuni în numele Rusiei.

Procurorii au acuzat-o că lucrează cu un oficial rus şi cu doi cetăţeni americani pentru a încerca să se infiltreze în grupul de lobby puternic al ANR care are legături strânse cu politicienii republicani, inclusiv cu preşedintele Donald Trump, şi influenţează politica de la Washington.

Avocaţii lui Butina au identificat anterior oficialul rus precum Alexander Torshin, un guvernator adjunct al băncii centrale din Rusia, care a primit sancţiuni din partea Trezoreriei SUA în aprilie.

Unul dintre cei doi americani menţionaţi în plângerea penală a procurorilor a fost Paul Erickson, un activist politic american conservator care se întâlnea cu Butina. Nici Erickson, nici Torshin nu au fost puşi sub acuzare de procurori.

Cazul Butina este urmărit de Procuratura SUA din Washington şi de Divizia Naţională de Securitate şi nu de Consilierul Special al SUA, Robert Mueller, care investighează interferenţele ruseşti în alegerile din 2016 şi orice colaborare între Moscova şi Trump.

Maria Butina a fost de acord să pledeze vinovat de conspiraţie şi să coopereze cu autorităţile federale, de stat şi locale din SUA, a informat luni ABC News.

Butina a recunoscut, potrivit unei copii a documentului depus la instanţă, obţinut de ABC News, că a acţionat în Statele Unite sub îndrumarea unui oficial rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici