SUA neagă că ar fi desfăşurat operaţiuni în apele teritoriale ruseşti. Cum îşi argumentează oficialii americani poziţia

  • Rusia acuză marina americană că o navă sub pavilion rus ar fi interceptat un submarin al SUA în apele sale teritoriale din Pacific
  • Statele Unite neagă incidentul
  • Submarinul s-ar fi aflat în tranzit şi nicidecum nu ar fi efectuat operaţiuni militare în apele teritoriale ruseşti
1204 afișări
Imaginea articolului SUA neagă că ar fi desfăşurat operaţiuni în apele teritoriale ruseşti. Cum îşi argumentează oficialii americani poziţia

Sursa foto: Profimedia

Moscova acuză Washingtonul că a încălcat legile internaţionale şi a atentat la securitatea sa naţională. Un submarin american ar fi desfăşurat operaţiuni militare în apele sale teritoriale, susţin oficialii ruşi.

O navă a marinei ruse ar fi interceptat un submarin al SUA pe teritoriul său din Pacific şi l-ar fi escortat în afara zonei. Incidentul vine într-un moment delicat, tensiunile dintre cele două ţări fiind la cote înalte din cauza problemei ucrainene.

Statele Unite au negat sâmbătă că ar fi efectuat operaţiuni militare în apele teritoriale ruseşti, relatează Reuters.

„Nu există niciun adevăr în pretenţiile Rusiei cu privire la operaţiunile noastre în apele lor teritoriale. Nu voi comenta locaţia precisă a submarinelor noastre, dar navigăm şi operăm în siguranţă în apele internaţionale”, a declarat căpitanul Kyle Raines, purtătorul de cuvânt al armatei americane.

Submarinul a fost observat aproape de Insulele Kurile sâmbătă dimineaţa, în timp ce Rusia desfăşura exerciţii navale cu flota sa din Pacific. Totuşi, nu este o practică neobişnuită pentru Statele Unite să monitorizeze activitatea militară desfăşurată de alte ţări fără să fie nevoie să intre în apele lor teritoriale.

Ministerul Apărării din SUA a declarat printr-un comunicat că echipajul s-ar fi aflat în tranzit şi nu a realizat că a pătruns în zona rusă, mai ales că teritoriul Insulelor Kurile face obiectul unei dispute nereglementate dintre Rusia şi Japonia din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici