SUA şi Coreea de Sud vor purta discuţii pe tema testelor de rachetă efectuate de Phenian

  • Reprezentantul SUA pentru Coreea de Nord a sosit la Seul pentru a purta discuţii cu omologii săi sud-coreeni cu privire la modalităţile de abordare a testelor militare efectuate de Phenian
  • Temerea celor doi aliaţi strategici este că nord-coreeni ar putrea relua pe viitor testele nucleare
  • Coreea de Nord şi-a intensificat activitatea de testare a noi arme şi muniţii în ultima perioadă
121 afișări
Imaginea articolului SUA şi Coreea de Sud vor purta discuţii pe tema testelor de rachetă efectuate de Phenian

Sursa foto: Profimedia

Reprezentantul special al SUA Sung Kim şi adjunctul său, Jung Pak, se vor întâlni cu oficiali sud-coreeni la Seul, inclusiv cu trimisul nuclear Noh Kyu-duk, în timpul unei vizite de cinci zile. Subiectul principal abordat va fi legat de rapoartele îngrijorătoare venite din Coreea de Nord de la observatorii internaţionali.

Sosirea lor a coincis cu începerea unui exerciţiu militar comun anual de nouă zile de către trupele americane şi sud-coreene. Exerciţiul este un „antrenament defensiv la postul de comandă folosind simularea computerizată” şi nu va implica manevre pe teren ale trupelor, au declarat duminică şefii de stat major din Coreea de Sud.

Coreea de Nord a condamnat exerciţiile comune şi le-a catalogat drept repetiţii pentru război. Chiar dacă au fost reduse în ultimii ani pe fondul eforturilor de a implica Phenianul în diplomaţie şi din cauza restricţiilor COVID-19, nord-coreenii continuă să ameninţe securitatea regională prin teste balistice repetate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici