SUA trimit încă 7.000 de militari în Europa, pentru consolidarea prezenţei flancului estic NATO, inclusiv în România

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a dispus trimiterea a încă 7.000 de militari americani în Europa, pentru a permite consolidarea apărării ţărilor de pe flancul estic al NATO, inclusiv a României, în contextul războiului declanşat de Rusia contra Ucrainei.

3633 afișări
Imaginea articolului SUA trimit încă 7.000 de militari în Europa, pentru consolidarea prezenţei flancului estic NATO, inclusiv în România

"Noile forţe militare vor include o brigadă combatantă cu vehicule blindate şi capabilităţile aferente. Vor fi staţionate în Germania pentru oferirea de asigurări aliaţilor din NATO, pentru descurajarea agresiunii ruse şi pentru a fi pregătite să susţină o serie de necesităţi în regiune. Ne aşteptăm ca trupele să plece din SUA în următoarele zile", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, citat de CNN.

Oficialul a făcut acest anunţ imediat după ce preşedintele Joseph Biden a declarat într-o conferinţă de presă că a ordonat suplimentarea "forţelor terestre şi aeriene care sunt deja în Europa", pentru a fi detaşate în România, Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia.

"În ultimele săptămâni, am ordonat trimiterea a mii de militari suplimentari în Germania şi Polonia, în cadrul angajamentelor noastre în NATO. Marţi, ca reacţie la acţiunile agresive ale Rusiei, inclusiv prin prezenţa militară în Belaruis şi în Marea Neagră, am autorizat redesfăşurarea de forţe terestre şi aeriene staţionate deja în Europa spre flancul estic al NATO, în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi România", a declarat Biden.

În urmă cu câteva ore, un alt oficial american a declarat că Statele Unite trimit, joi, două avioane de vânătoare F-35 în România, în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei. Statele Unite au dispus urgent consolidarea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei. Şase avioane americane multirol de tip F-35 vor ajunge joi în România, Estonia şi Lituania, câte două în fiecare ţară, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici