Subsecretarul de Stat american Rose Gottemoeller, în vizită la Bucureşti la 21-22 aprilie

Subsecreatarul de Stat american pentru Controlul Armamentului şi Securitatea Internaţională, Rose Gottemoeller, va veni în vizită la Bucureşti, în perioada 21-22 aprilie, pentru a discuta despre scutul antirachetă, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat american.

210 afișări
Imaginea articolului Subsecretarul de Stat american Rose Gottemoeller, în vizită la Bucureşti la 21-22 aprilie

Subsecretarul de Stat american Rose Gottemoeller, în vizită la Bucureşti la 21-22 aprilie (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

În perioada 18-19 aprilie, subsecretarul de Stat va conduce, la Geneva, în Elveţia, delegaţia americană care va participa la o conferinţă ce va implica cele cinci state recunoscute de Tratatul de neproliferare (NPT) ca posesoare de arme nucleare (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite).

Conferinţa este găzduită de Rusia şi are ca scop analizarea progreselor angajamentelor stabilite în cadrul Conferinţei de examinare a implementării tratatului, din 2010, precum şi continuarea dialogului asupra celor trei aspecte ale NPT (neproliferare, folosire paşnică a energiei nucleare şi dezarmare), concentrându-se pe consolidarea încrederii reciproce, transparenţă şi activităţi de verificare.

În perioada 21-22 aprilie, Gottemoeller se va deplasa la Bucureşti pentru a discuta cu oficialii români aspecte legate de cooperarea în domeniul apărării antirachetă şi alte probleme de securitate internaţională.

Pe 23 aprilie, Gottemoeller se va întoarce la Geneva pentru a participa la întâlniri separate pe tema controlului armamentului şi securităţii internaţionale, în cadrul Conferinţei Comitetului de Pregătire a Tratatului de Neproliferare Nucleară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici