Papa Francisc vizitează Sudanul de Sud. Un grup de pelerini a mers nouă zile pe jos pentru a-l vedea pe suveranul pontif

Zeci de pelerini catolici au mers nouă zile pe jos până la Juba, în Sudanul de Sud, pentru a-l vedea pe Papa Francisc.

140 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc vizitează Sudanul de Sud. Un grup de pelerini a mers nouă zile pe jos pentru a-l vedea pe suveranul pontif

Vatican News (Sursa Foto)

Un grup de aproximativ 60 de pelerini catolici se recuperează a petrecut nouă zile pe drumurile din Sudanul de Sud, o ţară devastată de război, pentru a-l vedea pe Papa Francisc în capitala Juba.

„Mă dor picioarele, dar nu sunt atât de obosită. Când spiritul este cu tine, nu oboseşti. Nu aş fi ratat pentru nimic în lume venirea Papei la Juba. Suntem aici pentru a primi binecuvântarea Papei. Sunt încrezătoare că, având binecuvântările sale, lucrurile se vor schimba pentru această ţară", a spus NightRose Falea pentru BBC.

Împinse de credinţă şi de un sentiment de patriotism, femeile au pornit la drum din Rumbek, la aproximativ 300 de kilometri distanţă de Juba.

Ele au participat la rugăciunea ţinută de Papa Francisc pentru cea mai tânără naţiune din lume, care a fost afectată de conflicte de la obţinerea independenţei.

„Mergeam câteva ore pe jos în fiecare zi şi apoi ne petreceam noaptea în parohiile din centrele în care ne aflam. A fost obositor, dar a meritat", a declarat Faith Biel.

Biserica este văzută ca un simbol al speranţei pentru mulţi oameni din Sudanul de Sud. Este locul în care se refugiază mulţi dintre cei strămutaţi din cauza conflictelor din ţară.

Papa Francisc petrece trei zile în această ţară şi duminică va ţine o slujbă. El este însoţit, pe toată durata vizitei în Sudanul de Sud, de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby şi de moderatorul Adunării Generale a Bisericii Scoţiei, Iain Greenshields. Aceasta este prima călătorie comună în străinătate a celor trei lideri creştini, care a fost numită „pelerinaj al păcii".

Sudanul de Sud s-a desprins de Sudan şi a devenit independent în 2011, după decenii de conflict între nord şi sud. Războiul civil a izbucnit în 2013. În pofida unui acord de pace încheiat în 2018 între cei doi principali adversari, violenţele şi foametea continuă să afecteze ţara.

Francisc a dorit să viziteze ţara predominant creştină de ani de zile, dar de fiecare dată când a planificat o călătorie, aceasta a trebuit să fie amânată din cauza crizelor de pe teren.

Într-unul dintre cele mai remarcabile gesturi ale papalităţii sale, Francisc a îngenuncheat pentru a săruta picioarele liderilor din Sudanul de Sud, care anterior erau în război, în timpul unei întâlniri la Vatican în aprilie 2019, îndemnându-i să nu se întoarcă la războiul civil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici