Summitul UE este consacrat reducerii tarifelor la energie: "Europa are nevoie de investiţii de peste 1.000 de miliarde de euro până în 2020"

Summitul liderilor UE pe tema energiei va răspunde unui obiectiv multiplu - garantarea unor tarife acceptabile pentru consumatori, reducerea taxelor la importuri şi asigurarea unei producţii interne permanente.

592 afișări
Imaginea articolului Summitul UE este consacrat reducerii tarifelor la energie: "Europa are nevoie de investiţii de peste 1.000 de miliarde de euro până în 2020"

Summitul UE este consacrat reducerii tarifelor la energie: "Europa are nevoie de investiţii de peste 1.000 de miliarde de euro până în 2020" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Europa riscă să devină singurul continent care depinde de energia importată. În anul 2035, dependenţa energetică va depăşi 80%, iar acest lucru va avea consecinţe pentru competitivitatea companiilor noastre", avertizează preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Cu ocazia summitului de miercuri, Europa va încerca să depăşească interesele naţionale şi să mobilizeze investiţii considerabile necesare dezvoltării propriilor surse de energie.

"Avem nevoie de investiţii de peste 1.000 de miliarde de euro până în anul 2020", a subliniat Herman Van Rompuy.

Uniunea Europeană s-a angajat să asigure 20% din consumul de energie din surse regenerabile, până în 2020, în acest context apărând o dezbatere pe tema gazelor şi petrolului de şist. Utilizarea metodei fracţionării hidraulice divizează statele membre. Polonia, Lituania, Ungaria, România, Spania şi Marea Britanie acceptă această metodă.

"Dacă statele vor să exploateze gazul de şist, o pot face. Alegerea le aparţine. Dar toţi experţii spun că tarifele nu vor fi niciodată ca cele din Statele Unite", afirmă comisarul UE al Energiei, Connie Hedegaard.

"Trebuie să ţinem cont de opiniile cetăţenilor", atrage atenţia Janez Potocnick, comisarul UE pentru Mediu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici