Sunak şi Macron vor intensificarea cooperării Marea Britanie-Franţa în domeniul apărării şi energiei

Noul premier britanic, Rishi Sunak, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au stabilit vineri, în cursul unei conversaţii telefonice, să intensifice cooperarea bilaterală, inclusiv în domeniul apărării, la nivel economic şi în susţinerea Ucrainei.

163 afișări
Imaginea articolului Sunak şi Macron vor intensificarea cooperării Marea Britanie-Franţa în domeniul apărării şi energiei

"Preşedintele Franţei l-a felicitat pe noul premier britanic pentru preluarea funcţiei, iar Rishi Sunak a evidenţiat importanţa pe care o atribuie relaţiei Marii Britanii cu Franţa, în calitatea de stat vecin şi aliat. Liderii au convenit că există numeroase domenii în care este vitală cooperarea între Marea Britanie şi Franţa, inclusiv în privinţa Ucrainei, în domeniul climatic, al apărării şi la nivel economic. Premierul a remarcat şi relaţiile istorice şi culturale puternice între cele două ţări, exemplificate şi prin cuvintele emoţionante ale preşedintelui Macron la moartea Majestăţii Sale Regina", anunţă Guvernul de la Londra, conform unui comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Premierul Sunak şi preşedintele Macron au discutat despre o serie de probleme globale, inclusiv despre invazia Rusiei în Ucraina. Au fost de acord asupra importanţei continuării cooperării pentru susţinerea Ucrainei. În contextul în care întreaga Europă se va confrunta cu o iarnă dificilă, cu tarife mai mari la energie din cauza invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, liderii au stabilit să colaboreze pentru a garanta un viitor mai stabil în materie de energie. Acest lucru include cooperarea în domeniul energiei nucleare", precizează Downing Street.

Rishi Sunak a cerut acţiuni comune pentru oprirea traficului de imigranţi pe Canalul Mânecii. Cei doi lideri intenţionează să aibă o întrevedere în viitorul apropiat şi să organizeze anul viitor o reuniune interguvernamentală Marea Britanie-Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici