Sute de milioane de euro pentru programe de doctorat, alocate de CE

Comisia Europeană a anunţat alocarea a peste 400 de milioane de euro pentru programe de doctorat privind cercetarea în domeniul cancerului, energia din surse regenerabile şi rezilienţa la schimbările climatice.

282 afișări
Imaginea articolului Sute de milioane de euro pentru programe de doctorat, alocate de CE

Sute de milioane de euro pentru programe de doctorat, alocate de CE

Potrivit unui comunicat al CE, dintr-un buget total de peste 405 milioane de euro se vor finanţa 144 de programe de doctorat pentru formarea a peste 1.500 de doctoranzi.

În cadrul a 18 doctorate din domenii industriale se vor forma doctoranzi care îşi vor dezvolta competenţele în afara mediului academic, iar 10 programe de doctorat comune vor oferi formare care va conduce la programe de doctorat comune sau multiple.

Proiectele selectate vor promova cercetarea în domenii precum: cercetarea şi tratamentele noi împotriva cancerului, energia din surse regenerabile şi rezilienţa la schimbările climatice.

„De ani de zile, reţelele doctorale ale acţiunilor Marie Skłodowska-Curie sprijină programe de doctorat de talie mondială, dând naştere unor colaborări durabile atât în mediul academic, cât şi cu lumea neacademică. Prin anunţul de astăzi, mă bucur să constat că s-a dat un nou impuls semnificativ colaborării transnaţionale în domeniul cercetării şi pentru formarea inovatoare a unei noi generaţii de doctoranzi străluciţi din întreaga lume”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Aceste programe de doctorat sunt puse în aplicare prin parteneriate internaţionale care implică aproape 1.160 de organizaţii înfiinţate în 38 de ţări, inclusiv cu participarea sectorului privat, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Aceasta este prima cerere de propuneri pentru reţelele doctorale MSCA din cadrul programului de cercetare şi inovare Orizont Europa. Începând din 2014, acţiunile Marie Skłodowska-Curie au finanţat 1.080 de programe de doctorat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici