Taiwanul va trata zborurile militare chineze în spaţiul său aerian ca pe un „prim atac”, a spus ministrul Apărării

Avioanele de luptă sau dronele chineze care pătrund în spaţiul aerian teritorial al Taiwanului vor fi considerate un „prim atac”, a avertizat miercuri ministrul Apărării din Taiwan, în timp ce insula încearcă să-şi intensifice apărarea ca răspuns la presiunea militară a Beijingului.

1030 afișări
Imaginea articolului Taiwanul va trata zborurile militare chineze în spaţiul său aerian ca pe un „prim atac”, a spus ministrul Apărării

Wikipedia Commons

Ministrul Apărării, Chiu Kuo-cheng, a făcut aceste remarci în timp ce s-a adresat parlamentarilor cu privire la ameninţările reprezentate de China care a văzut avioane de război şi drone chineze zburând aproape de insula autonomă.

Chiu nu a precizat cum ar răspunde Taipei dacă aeronavele Armatei Populare de Eliberare ar depăşi limita teritorială, definită ca fiind la 22,2 kilometri de ţărmurile insulei.

„În trecut, am spus că nu vom fi primii care lovesc, ceea ce însemna că nu vom trage primul foc fără să tragem mai întâi obuze de artilerie sau rachete”, a spus Chiu Kuo-cheng.

„Dar acum definiţia s-a schimbat în mod evident, deoarece China a folosit mijloace precum dronele. Aşa că ne-am ajustat şi vom vedea orice trecere de entităţi aeriene (în spaţiul aerian teritorial al Taiwanului) ca pe o primă lovitură”, a spus Chiu în timpul unei reuniuni a Comitetului pentru Apărare Externă şi Naţională a Legislativului.

La începutul acestui an, preşedintele taiwanez Tsai Ing-wen a declarat că armata insulei va lua „contramăsuri necesare şi în forţă, după caz”, împotriva a ceea ce ea a numit tactici de război chinezeşti în zona gri, inclusiv „hărţuirea cu drone”, transmite CNN.

„Nu vom oferi Chinei pretextul pentru a crea un conflict. Nu vom provoca dispute şi vom fi reţinuţi, dar asta nu înseamnă că nu vom contracara”, a spus Tsai.

Presat miercuri de parlamentari, Chiu a spus că armata taiwaneză „are cu siguranţă linia roşie” impusă atunci când vine vorba de apărarea insulei şi a subliniat că armata va lansa „contramăsuri” odată ce linia roşie va fi depăşită, fără a specifica care este linia roşie şi ce anume. acele contramăsuri vor fi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici