Ţările G7 încearcă să recruteze mai multe state pentru plafonarea preţului petrolului din Rusia

La două luni după ce au căzut de acord să analizeze posibilitatea de a limita preţurile petrolului rusesc, ţările din G7 încearcă să recruteze mai multe ţări care să se alăture eforturilor lor înainte de a intra în discuţii mai detaliate privind specificul politicii, potrivit oficialilor americani şi europeni.

766 afișări
Imaginea articolului Ţările G7 încearcă să recruteze mai multe state pentru plafonarea preţului petrolului din Rusia

"Coaliţia trebuie să fie mai largă, iar aceasta este faza diplomatică în care intră negociatorii", a declarat un oficial european, care a solicitat anonimatul pentru a discuta despre deliberările sensibile.

Marile democraţii ale lumii au interzis importul de petrol rusesc. În prezent, acestea negociază o interdicţie privind asigurarea şi expedierea petrolului rusesc către alte ţări, cu excepţia cazului în care vânzarea se face sub un preţ stabilit.

Acestea urmăresc să limiteze valoarea veniturilor pe care le primeşte Kremlinul, dar să menţină petrolul rusesc pe piaţă pentru a evita întreruperile de aprovizionare.

Principalii importatori de petrol rusesc - China, India şi Turcia - nu au spus încă dacă se vor alătura plafonării coordonate a preţurilor sau dacă vor negocia propriile acorduri secundare cu Rusia. Participarea lor ar putea determina cât de multă influenţă au naţiunile occidentale pentru a stabili preţurile.

"Este prematur să începem să discutăm despre preţ înainte ca coaliţia să se reunească", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Trezoreriei pentru CNBC.

În ultimele zile, negociatorii din G-7 şi-au oficializat intenţia de a urmări plafonarea preţurilor. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a sugerat că SUA nu au neapărat nevoie de participarea Chinei sau a Rusiei pentru ca această politică să aibă efectul scontat.

"Vedem deja că această iniţiativă dă roade", a declarat Yellen  după întâlnirea cu negociatorii G7 din 2 septembrie. "Avem un impact".

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici