Tensiune în criza ucraineană: avion rusesc flancat de interceptori britanici

În ultimele ore, pe cerul Europei se înmulţesc întâlnirile dintre luptătorii NATO şi avioanele ruseşti, fără a fi misiuni de rutină.

31747 afișări
Imaginea articolului Tensiune în criza ucraineană: avion rusesc flancat de interceptori britanici

Pe durata zilei de ieri au avut loc două ieşiri, în apropierea spaţiului aerian al Alianţei Atlantice, care au provocat decolarea interceptoarelor britanice Eurofighter. Este vorba despre Tupolev 95, „bunicul” bombardierelor: prototipul a zburat pentru prima dată în 1952.

În ciuda faptului că se apropie de 60 de ani de naştere, „Ursul” este încă în frunte datorită noilor motoare turbopropulsoare şi sistemelor electronice actualizate.

A demonstrat ce poate în 2015, prin atacul ISIS în Siria, cu rachete de croazieră. Cele două Tupolev s-au alimentat în zbor, rămânând în acţiune timp de 15 ore. Nu au fost singuri: au fost escortaţi de două avioane de luptă Mig31 cu rază lungă de acţiune, o altă aeronavă venită din Războiul Rece, dar care rămâne rapidă şi de temut.

Scena s-a repetat însă la scurt timp în nordul îndepărtat, când două Tupolev 142 s-au îndreptat spre apele norvegiene, mereu însoţite de Mig31. Imediat, pe traseul lor, au apărut două formaţiuni NATO: o pereche de F-16 de la Oslo şi alta de la Eurofighters britanici.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici