MONITORUL APĂRĂRII | Rusia exprimă "preocupare" privind provocările Statelor Unite la adresa Iranului

Administraţia Vladimir Putin a exprimat "preocupare", miercuri, în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, acuzând Washingtonul că "provoacă" regimul de la Teheran, în pofida asigurărilor oferite de secretarul de Stat american Mike Pompeo.

2236 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia exprimă "preocupare" privind provocările Statelor Unite la adresa Iranului

Tensiunile iau amploare: Rusia exprimă "preocupare" privind provocările Statelor Unite la adresa Iranului

"Constatăm că escaladarea tensiunilor pe această temă continuă", a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro.

Întrebat despre asigurările oferite de Mike Pompeo, Dmitri Peskov a precizat: "Se poate vorbi cu greu de asigurări: situaţia este evidentă, continuă escaladarea crizei".

"Observ cu regret deciziile Iranului, dar aceste decizii ale Iranului nu au fost luate voluntar, ci ca reacţie la presiuni. Acţiunile Statelor Unite provoacă Iranul", a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

Statele Unite nu vor război cu Iranul, dar vor reacţiona adecvat dacă vor fi atacate obiective americane, a declarat marţi seară secretarul de Stat Mike Pompeo după întrevederea cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. "În mod absolut, noi nu vrem război cu Iranul. Dar le-am arărat clar iranienilor că dacă vor fi atacate interesele americane, în mod categoric vom riposta adecvat", a afirmat Mike Pompeo în staţiunea Soci, situată pe litoralul rus al Mării Negre.

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a exprimat speranţa că informaţiile referitoare la trimiterea a 120.000 de militari americani în Orientul Mijlociu nu sunt adevărate. "Sper că zvonurile referitoare la presupusa mobilizare de către armata SUA a 120.000 de militari sunt lipsite de fundament, mai ales că regiunea este afectată deja de o serie de conflicte", a afirmat Serghei Lavrov.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici