Tepco a înregistrat cele mai mari pierderi ale unei companii japoneze, de 15 miliarde dolari

Tokyo Electric Power (Tepco) a înregistrat în anul fiscal încheiat pe 31 martie pierderi de 1.250 miliarde de yeni (15 miliarde dolari), cele mai mari raportate vreodată de o companie japoneză din afara sectorului financiar, ca urmare a crizei nucleare declanşate de cutremur, transmite Bloomberg.

136 afișări
Imaginea articolului Tepco a înregistrat cele mai mari pierderi ale unei companii japoneze, de 15 miliarde dolari

Tepco a înregistrat cele mai mari pierderi ale unei companii japoneze, de 15 miliarde dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Tepco, Masataka Shimizu, şi-a înaintat demisia în urma rezultatului şi va fi înlocuit de Toshio Nishizawa, director operaţional al grupului de utilităţi.

În anul precedent, Tepco a înregistrat un profit de 134 miliarde de yeni.

Pierderile Tepco le-au depăşit pe cele de 812 miliarde de yeni consemnate în urmă cu nouă ani de Nippon Telegraph&Telephone.

Centrala Fukushima Dai-Ichi de la nord de Tokyo a emis radiaţii, iar cel puţin un reactor din cele şase existente s-a topit, în urma cutremurului cu magnitudinea de 9 grade şi a tsunamiului produse pe 11 martie.

Conducerea companiei a fost criticată de premierul japonez pentru managementul crizei.

Tepco se va confrunta cu plata unor compensaţii de până la 11.000 de miliarde de yeni (134,7 miliarde dolari), în urma dezastrului, potrivit unui raport al Bank of America Merrill Lynch.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici