Tesla sfidează pandemia şi a înregistrat profit pentru al patrulea trimestru consecutiv

  • Tesla a raportat un profit de 104 milioane în T2 din 2020, al patrulea trimestru consecutiv de câştig
  • Compania lui Musk ar putea fi luată acum în calcul pentru încadrarea în indicele S&P 500
  • Valoarea de piaţă a Tesla a ajuns la circa 208 miliarde dolari
1196 afișări
Imaginea articolului Tesla sfidează pandemia şi a înregistrat profit pentru al patrulea trimestru consecutiv

Tesla sfidează pandemia şi a înregistrat profit pentru al patrulea trimestru consecutiv

Tesla, compania auto fondată de Elon Musk şi cea mai valoroasă companie auto din lume, cucereşte a reuşit să obţină un profit de 104 milioane de dolari în trimestrul patru al anului, acesta fiind al patrulea trimestru consecutiv de câştig. Este o premieră în istoria de 17 ani a companiei, care ar putea face posibilă încadrarea Tesla în indicele S&P 500, indice care cuprinde cele 500 de companii principale şi are o acoperire de circa 80% a capitalizării disponibile a pieţei cu Apple, Microsoft şi Exxon.

Tesla nu a precizat dacă mai rămâne valabil obiectivul de a urca livrările cu peste 26% anul acesta. În 2020, compania a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume. Producătorul american de automobile electrice are o evaluare de piaţă de circa 208 miliarde dolari.

Elon Musk deţine 38,7 milioane de acţiuni Tesla, adică 20,8% din companie. Musk este totodată al cincilea cel mai bogat om al planetei. Datorită profitului raportat, compania ar putea fi luată în calcul pentru încadrarea în indicele S&P 500. Există doar 19 companii în indicele S&P 500 mai valoroase decât Tesla.

În trimestrul patru din 2019, Tesla a livrat un număr record de 112.000 de vehicule.

Deocamdată, Tesla nu are o reprezentanţă în România. Dacă vrei să îţi cumperi un model electric Tesla prin Rabla Plus, trebuie să ştii că statul nu îţi poate da acei 10.000 euro, întrucât compania nu se încadrează pentru subvenţii de la stat.

Tesla nu există în România, deci nu există un operator economic, nici măcar Tesla ca şi firmă să opereze”, a spus Dan Vardie, preşedintele juriului european Autobest. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici