The Guardian: USS Truxtun va continua să efectueze exerciţii comune cu aliaţi din regiune la Marea Neagră

Distrugătorul USS Truxtun va continua să efectueze exerciţii împreună cu nave ale aliaţilor în Marea Neagră, a anunţat comandantul navei sâmbătă, ca răspuns faţă de acţiunile Rusiei în Ucraina, relatează The Guardian în ediţia electronică.

3194 afișări
Imaginea articolului The Guardian: USS Truxtun va continua să efectueze exerciţii comune cu aliaţi din regiune la Marea Neagră

The Guardian: USS Truxtun va continua să efectueze exerciţii comune cu aliaţi din regiune la Marea Neagră (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit ziarului, comandantul Andrew Biehn le-a spus acest lucru reporterilor de la bordul distrugătorului, care are un echipaj de 300 de oameni, în timp ce nava era ancorată într-un port, în Bulgaria. Distrugătorul a participat în cursul săptămânii la exerciţii comune cu nave româneşti şi bulgăreşti, la câteva sute de mile distanţă de forţele ruse din Crimeea.

"Acest exerciţiu a fost plănuit cu mai multe luni în urmă şi este foarte important pentru că putem, astfel, să cooperăm cu Marina României şi Marina Bulgariei", a declarat Biehn citat de un reporter Reuters aflat la bord.

"Nu pot să comentez în legătură cu operaţiuni viitoare, dar voi profita de oportunitate pentru a efectua unele exerciţii de rutină împreună cu aliaţi de-ai noştri din regiune. Operaţiunea noastră a fost planificată cu mult timp îaninte să înceapă criza din Crimeea", a insistat el.

Exerciţiile coincid cu manevre efectuate de către avioane de vânătoare americane şi poloneze şi zboruri NATO de recunoaştere în spaţiul aerian al Europei de Est. Exerciţiile efectuate în apele internaţionale, în partea de sud-vest a Mării Negre, nu includ folosirea muniţiei reale.

Pe de altă parte, preşedintele francez a declarat sâmbătă că Parisul îşi va revizui cooperarea militară cu Rusia, în cazul în care Moscova nu se implică în "dezescaladarea" crizei din Ucraina.

Întrebat când îşi va suspenda Franţa contractul cu Rusia pentru un portelicopter, în valoare de 1,2 miliarde de euro, Hollande a răspuns "odată cu sancţiuni vizând cooperarea militară, al treilea nivel de sancţiuni".

Statele Unite şi UE urmează să prezinte luni o listă cu oficiali ruşi vizaţi de blocarea averilor şi interdicţii privind eliberarea de vize de călătorie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici