The Telegraph: Marea Britanie şi UE discută despre posibilitatea extinderii articolului 50

Autorităţile britanice şi cele europene discută despre posibilitatea extinderii articolului 50 pe fondul temerilor că acordul de Brexit nu va fi finalizat până la data de 29 martie, relatează The Telegraph, citând mai multe surse.

2045 afișări
Imaginea articolului The Telegraph: Marea Britanie şi UE discută despre posibilitatea extinderii articolului 50

The Telegraph: Marea Britanie şi UE discută despre posibilitatea extinderii articolului 50 - surse

Trei surse diferite din UE au confirmat faptul că oficialii britanici au "tras sfori" şi au "testat terenul" pentru o extindere a articolului 50, chiar dacă guvernul a anunţat că nu intenţionează să solicite prelungirea perioadei de negociere.

Contacte diplomatice discrete, descrise de o singură sursă ca oficialităţi "făcându-şi pur şi simplu temele", au apărut deoarece un ministru a rupt rândurile pentru prima dată pentru a ridica posibilitatea extinderii discuţiilor.

Margot James, ministrul digital, a recunoscut că "ar trebui să extinem articolul 50" dacă Theresa May va pierde votul din Parlament de săptămâna viitoare.

Întrebat în legătură cu informaţiile apărute în Telegraph, purtătorul de cuvânt al biroului primului ministru Theresa May din Downing Street a declarat: "Premierul a spus întotdeauna că vom ieşi din UE la 29 martie 2019 şi nu vom extinde articolul 50", scrie agenţia Reuters.

Viitorul Brexitului rămâne incert, în timp ce parlamentarii britanici se aşteaptă ca acesta să fie votat săptămâna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici