Theresa May s-a declarat şocată de atacul de la Strasbourg/ Justin Trudeau şi Antonio Tajani transmit mesaje de solidaritate cu victimele

Premierul britanic Theresa May s-a declarat şocată şi întristată de atacul care a avut loc marţi în oraşul francez Strasbourg, după ce un individ înarmat a deschis focul asupra unor persoane în centrul oraşului, omorând cel puţin patru persoane şi rănind alte 11, relatează cotidianul Le Figaro.

756 afișări
Imaginea articolului Theresa May s-a declarat şocată de atacul de la Strasbourg/ Justin Trudeau şi Antonio Tajani transmit mesaje de solidaritate cu victimele

Theresa May s-a declarat şocată de atacul de la Strasbourg/ Justin Trudeau şi Antonio Tajani transmit mesaje de solidaritate cu victimele

"Sunt şocată şi întristată de atacul teribil de la Strasbourg. Gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care au afectaţi şi poporului francez", a declarat Theresa May, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cel al Parlamentului European, Antonio Tajani, au transmit marţi prin intermediul reţelei de socializare online Twitter mesaje de solidaritate faţă de victimele atacului armat de la Strasbourg, relatează Le Figaro.

"Solidaritatea întregii naţiuni pentru Strasbourg, victimele noastre şi familiile lor", a fost mesajul postat pe Twitter de Emmanuel Macron.

De asemenea, Antonio Tajani a utilizat aceeaşi reţea online pentru a transmite un mesaj poporului francez: "Îmi exprim condoleanţele cele mai profunde familiilor victimelor. Nu ne plecăm capetele. Vom înfrânge terorismul şi pe cei care ne atacă modul de viaţă. Parlamentul European continuă să funcţioneze. Salut curajul forţelor de ordine."

"Acest Parlament nu este intimidat de atacuri criminale sau teroriste. Continuăm să lucrăm şi să reacţionăm cu forţa libertăţii şi a democraţiei împotriva terorismului ", a adăugat acesta.

Premierul Canadei Justin Trudeau a transmis prin intermediul contului său privat de Twitter condoleanţe victimelor atacului de marţi de la Strasbourg.

"În numele canadienilor, îmi ofer condoleanţele familiilor victimelor atacului teribil care a avut loc la târgul de Crăciunul de la Strasbourg. Valorile şi tradiţiile noastre nu vor fi niciodată înfrânte de asemenea fapte de laşitate. Gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi", a comentat prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

Autorităţile franceze continuă să îl caute activ pe presupusul autor al atacului. Este vorba de Chérif C., în vârsta de 29 de ani.

Poliţia a fost implicată într-un schimb de focuri cu autorul atacului şi se presupune că acesta este rănit.

Autorităţile susţin că individul figurează în baza de date a persoanelor suspecte şi că poliţia a vrut să îl aresteze preventiv marţi dimineaţă, dar agenţii nu l-au găsit la domiciliu.

Premierul Franţei, Édouard Philippe, a anunţat activarea celulei interministeriale de criză pentru suplimentarea măsurilor de securitate.

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici