Trei parlamentari britanici, demisii din Partidul Conservator, pe fondul tensiunilor privind acordul de Brexit

Trei parlamentari britanici şi-au anunţat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, aceştia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist, conform BBC.

1086 afișări
Imaginea articolului Trei parlamentari britanici, demisii din Partidul Conservator, pe fondul tensiunilor privind acordul de Brexit

Trei parlamentari britanici au demisionat din Partidul Conservator

Parlamentarii pro-Uniunea Europeană sunt nemulţumiţi de modul în care premierul gestionează ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar şi consideră că procesul de Brexit „a redefinit Partidul Conservator şi a distrus toate eforturile de a-l moderniza”.

Demisia celor trei parlamentari conservatori vine în contextul în care Theresa May a intensificat eforturile de unificare a partidului pentru a obţine aprobarea acordului Brexit.

În scrisoarea adresată premierului, parlamentarii au criticat „modul dezastruos în care Guvernul gestionează procesul de Brexit” şi faptul că strategia de ieşire a Marii Britanii din UE este condusă de un grup de conservatori eurosceptici.

„Considerăm inadmisibil ca un partid, considerat de încredere în ceea ce priveşte gestionarea economiei, mai mult decât orice alt partid, duce acum ţara pe marginea prăpastiei prin posobilitatea unui Brexit fără acord”, se menţionează în scrisoare.

Opt parlamentari britanici şi-au dat demisia din Partidul Laburist, motivând că au luat această decizie din cauza reticenţei liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a-şi schimba strategia privind Brexit şi de a accepta convocarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici