Trump declară că acordul comercial cu China ar putea fi încheiat în aproximativ patru săptămâni

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi în cadrul reuniunii cu vicepremierul chinez Liu He, care se află la Washington pentru discuţii comerciale, că acordul cu China se apropie foarte mult şi că ar putea fi încheiat în aproximativ patru săptămâni, relataeză Reuters.

548 afișări
Imaginea articolului Trump declară că acordul comercial cu China ar putea fi încheiat în aproximativ patru săptămâni

Trump declară că acordul comercial cu China ar putea fi încheiat în aproximativ patru săptămâni

Vicepremierul chinez Liu a declarat la rândul său că s-au înregistrat progrese importante în negocieri.

Reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, a declarat că au mai rămas câteva probleme importante de rezolvat.

Trump a afirmat că punctele de interes includ tarifele şi furtul de proprietate intelectuală, iar preşedintele a declarat că va discuta tarifele cu Liu.

China şi Statele Unite se află în mijlocul unor negocieri intense pentru a pune capăt războiului comercial din ultimele luni care a tulburat pieţele globale. Washingtonul doreşte schimbări profunde în politicile economice şi comerciale ale Chinei, în timp ce Beijingul doreşte ca Trump să ridice sancţiunile impuse pentru mărfurile chinezeşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici