Trupele ucrainene avansează în teritoriul ocupat. Bombardamentele ruseşti fac ravagii pe linia frontului

  • Bombardamente masive au fost raportate pe linia frontului din Donbas
  • Armata ucraineană a distrus un pod cheie din regiunea Herson
  • Trupele ucrainene au avansat timid în teritoriul controlat de ruşi
6263 afișări
Imaginea articolului Trupele ucrainene avansează în teritoriul ocupat. Bombardamentele ruseşti fac ravagii pe linia frontului

Sursa foto: MediafaxFoto

Ruşii bombardează masiv de-a lungul liniei frontului din Donbas. Lupte grele au fost raportate în oraşele din prima linie aflate în apropierea oraşului Doneţk. Oficialii ucraineni susţin că trupele ruse lansează atacuri în valuri pentru a-şi menţine controlul total asupra regiunii Donbas.

„Situaţia din regiune este tensionată. Bombardamentele sunt constante pe toată linia frontului. De asemenea, inamicul foloseşte foarte mult atacurile aeriene. Cu toate acestea, regiunea Doneţk încă rezistă. Inamicul nu are succes”, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kyrylenko.

În jurul Harkovului, în nord-est, trupele ucrainene au capturat oraşul Dovhenke de la ocupanţii ruşi şi înaintează spre Izium, relatează Reuters.

"Situaţia este foarte interesantă. Armata Ucrainei se mişcă cu multă ambiţie. Încercările Rusiei de a recâştiga terenul pierdut nu au avut succes. Ucraina ar putea ajunge să le încercuiască",  a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Oleksiy Arestovici.

În războiul pe care Rusia îl numeşte drept o „operaţiune militară specială”, a pierdut între 70.000 şi 80.000 de militari de la începutul invaziei din 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici