Ucraina susţine că negocierile cu Rusia nu au rost până când trupele lui Putin nu sunt împinse spre graniţe

Ucraina a declarat sâmbătă că nu are rost să negocieze cu Rusia până când forţele Moscovei nu vor fi împinse înapoi cât mai mult posibil spre graniţele Ucrainei.

1367 afișări
Imaginea articolului Ucraina susţine că negocierile cu Rusia nu au rost până când trupele lui Putin nu sunt împinse spre graniţe

Consilierul prezidenţial ucrainean Mikhail Podolyak a făcut acest comentariu când a fost întrebat despre oferta preşedintelui francez Emmanuel Macron de a media discuţiile dintre Kiev şi Moscova pentru a pune capăt războiului din Ucraina, care a trecut vineri de 100 de zile.

"Până când nu primim arme în întreaga lor cantitate, până când nu ne întărim poziţiile, până când nu le împingem (forţele Rusiei) înapoi cât mai departe de graniţele Ucrainei, nu are rost să purtăm negocieri", a declarat Podolyak la televiziune, potrivit Reuters.

Macron, care a încercat să menţină dialogul cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, de la invazia Moscovei din 24 februarie, a declarat că Occidentul nu ar trebui să umilească Rusia, astfel încât să poată păstra uşile deschise pentru a se ajunge la o soluţie prin diplomaţie.

Ucraina, care spune că Rusia a ocupat deja aproximativ 20% din teritoriul său, primeşte acum arme mai puternice din partea Occidentului.

"Forţele noastre armate sunt pregătite să folosească noile arme... şi atunci cred că putem iniţia o nouă rundă de discuţii de pe o poziţie consolidată", a declarat vineri David Arakhamia, deputat ucrainean şi membru al echipei de negociere.

Printre altele, Statele Unite vor oferi Ucrainei sisteme de rachete de precizie HIMARS care îi vor permite să lovească poziţiile ruseşti de la o distanţă mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici