MONITORUL APĂRĂRII | Uniunea Europeană cere din nou Turciei să înceteze operaţiunile militare din nordul Siriei

Uniunea Europeană a somat din nou Turcia să înceteze operaţiunea militară unilaterală din nordul Siriei, întrucât afectează stabilitatea regională şi eforturile de combatere a terorismului.

738 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Uniunea Europeană cere din nou Turciei să înceteze operaţiunile militare din nordul Siriei

UE cere Turciei să înceteze operaţiunile militare din nordul Siriei

„Consiliul UE reiterează declaraţia făcută pe 9 octombrie de Înaltul reprezentant pentru Afaceri Externe şi îndeamnă din nou Turcia să înceteze intervenţia militară unilaterală din nord-esul Siriei şi să îşi retragă trupele", se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul instituţiei.

„Uniunea Europeană condamnă acţiunile militare ale Turciei, care subminează grav stabilitatea şi securitatea întregii regiuni, generând suferinţe pentru civili, noi deplasări ale acestora şi blocând în mod sever accesul la asistenţă umanitară. Acţiunile Turciei fac mai dificilă perspectiva procesului politic al ONU pentru ajungerea la pace în Siria. De asemenea, subminează progresele obţinute până acum de Coaliţia globală care are rolul învingerii reţelei Daesh (Stat Islamic), care rămâne o ameninţare la adresa securităţii europene, a Turciei, a securităţii regionale şi internaţionale", subliniază Consiliul Uniunii Europene.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
ue,
turcia,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici