UE condamnă vehement activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania şi Ierusalimul de Est

Uniunea Europeană a condamnat vehement, într-un raport, continuarea de către Israel a activităţilor de colonizare în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, avertizând că aceste acţiuni au efecte "grave" asupra relaţiilor cu palestinienii şi asupra soluţiei coexistenţei a două state.

813 afișări
Imaginea articolului UE condamnă vehement activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania şi Ierusalimul de Est

UE condamnă vehement activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania şi Ierusalimul de Est

"În comparaţie cu anii precedenţi, anul 2021 a experimentat o rată chiar mai mare de avansare a construcţiilor în colonii din Cisiordania şi Ierusalimul de Est (22.030 de locuinţe), intensificând tendinţa de extindere a colonizării în teritoriile palestiniene ocupate", anunţă Serviciul European de Acţiune Externă (EEAS), într-un raport oficial vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Avansarea, în 2021, în special a trei colonii - E1, Atarot şi Apeductul Inferior - reprezintă o cauză gravă de preocupare. Coloniile, dacă vor fi construite, îi vor izola pe locuitorii Ierusalimului de Est de zone urbane majore din Cisiordania, precum Hebron şi Ramallah, astfel că vor genera consecinţe grave asupra continuităţii urbane palestiniene şi vor fi o ameninţare gravă la adresa viabilităţii soluţiei a două state", subliniază Serviciul European de Acţiune Externă.

"(...) Uniunea Europeană a cerut în mod repetat oprirea tuturor activităţilor israeliene de colonizare şi îşi menţine poziţia fermă că aceste colonii sunt ilegale din punctul de vedere al dreptului internaţional", subliniază EEAS.

Bruxellesul notează că inclusiv Guvernul alternativ Naftali Bennett - Yair Lapid a aprobat, în a două jumătate a anului 2021, şase noi colonii ilegale în Cisiordania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici