UE: Mai multe ţări, inclusiv România, participă la operaţiunile contra incendiilor din Franţa. Mulţumiri de la Macron

Mai multe state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv România, vor trimite echipaje pentru operaţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Franţa, confirmă Comisia Europeană, după un anunţ similar al preşedintelui Emmanuel Macron.

467 afișări
Imaginea articolului UE: Mai multe ţări, inclusiv România, participă la operaţiunile contra incendiilor din Franţa. Mulţumiri de la Macron

"Franţa a activat Mecanismul UE de protecţie civilă în contextul incendiilor de vegetaţie. Am trimis patru avioane din cadrul Flotei UE de intervenţii, care erau poziţionate în Grecia şi Suedia. În plus, echipe de pompieri din Germania, Polonia, Austria şi România sunt pe drum, pentru a le oferi ajutor echipelor de intervenţie", a comunicat Comisia Europeană, prin Twitter.

"Germania, Grecia, Polonia şi, în următoarele ore, România şi Austria: partenerii noştri europeni vin în ajutorul Franţei în contextul incendiilor. Le mulţumesc! Solidaritatea europeană este în funcţiune!", a afirmat, la rândul său, preşedintele Emmanuel Macron, prin Twitter.

În Franţa sunt în prezent nouă incendii de vegetaţie active, în zonele Beaulieu-sur-Layon şi Maire-et-Loire (nord-vest), Boisbreteau, Saint-Magne, Hostens şi Landiras (Gironde, sud-vest), în Mostuejouls (Aveyron, sud), Romeyer (Drome, sud) şi Coiselet (Jura, sud-est), conform cotidianului Le Figaro.

"Pe întregul teritoriu al Franţei, peste 10.000 de pompieri şi angajaţi ai Securităţii civile sunt mobilizaţi pentru a lupta împotriva flăcărilor. Aceştia sunt eroii noştri", a subliniat Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici