UE ar putea să ofere derogare Ungariei şi Slovaciei de la un embargou asupra petrolului rusesc. Comisia Europeană pregăteşte un nou pachet de sancţiuni

Comisia Europeană ar putea scuti Ungaria şi Slovacia de un embargou asupra achiziţionării de petrol rusesc, aflat în curs de pregătire, având în vedere cât de dependente sunt cele două ţări de ţiţeiul rusesc, au declarat luni doi oficiali europeni.

11266 afișări
Imaginea articolului UE ar putea să ofere derogare Ungariei şi Slovaciei de la un embargou asupra petrolului rusesc. Comisia Europeană pregăteşte un nou pachet de sancţiuni

Se aşteaptă ca marţi Comisia să finalizeze lucrările la al şaselea pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei din cauza acţiunilor sale în Ucraina, care ar include o interdicţie de a cumpăra petrol rusesc, deoarece exporturile de petrol reprezintă o sursă majoră de venituri pentru Moscova, scrie Reuters.

Ungaria, puternic dependentă de petrolul rusesc, a declarat în repetate rânduri că nu va semna sancţiuni care implică energia. Slovacia este, de asemenea, una dintre ţările UE cele mai dependente de combustibilii fosili ruşi.

Pentru a menţine blocul celor 27 de naţiuni unite, Comisia ar putea oferi Slovaciei şi Ungariei "o scutire sau o perioadă lungă de tranziţie", a declarat unul dintre oficiali.

Embargoul asupra petrolului este probabil să fie oricum introdus treptat, cel mai probabil urmând să intre pe deplin în vigoare abia de la începutul anului viitor, au declarat oficialii.

Pachetul urmează să fie prezentat miercuri ambasadorilor guvernelor UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici