Un avion militar american s-a prăbuşit în nordul Norvegiei. Nu se ştie situaţia persoanelor de la bord

Un avion militar american cu patru persoane la bord s-a prăbuşit în nordul Norvegiei, au anunţat vineri Centrele comune de coordonare a operaţiunilor de salvare (JRCC) din această ţară, transmite Reuters.

7734 afișări
Imaginea articolului Un avion militar american s-a prăbuşit în nordul Norvegiei. Nu se ştie situaţia persoanelor de la bord

Foto: Randi Marie Glomsrud / Forţele Armate

Avionul V-22 Osprey participa la un exerciţiu militar NATO numit Cold Response când a fost dat dispărut la ora 18:26 CET (19:26, ora României), a precizat JRCC.

Avionul se afla într-un exerciţiu de antrenament şi urma să aterizeze la ora 18.00 CET (19:00, ora României). În zonă era vreme rea, iar condiţiile se înrăutăţeau.

"Am făcut o descoperire din aer", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al JRCC. "L-am găsit după ce a fost primit un semnal de urgenţă".

Soarta persoanelor aflate la bordul aeronavei nu este cunoscută, a adăugat el.

Un elicopter de salvare şi un avion militar norvegian Orion căutau în zonă şi au făcut o descoperire din aer la ora 21:17 CET( 22:27, ora României) , a precizat purtătorul de cuvânt.

"L-am găsit după ce a fost primit un semnal de urgenţă", a precizat el. "Din cauza vremii nefavorabile, nu putem coborî. Poliţia şi serviciile de salvare sunt pe drum" pe uscat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici