Bărbatul care şi-a dat foc în faţa sediului ONU pentru Refugiaţi e kurd

Un bărbat şi-a dat foc miercuri în faţa sediului Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi de la Geneva, a informat Liz Throssell, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, citată de Reuters.

411 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care şi-a dat foc în faţa sediului ONU pentru Refugiaţi e kurd

Un bărbat şi-a dat foc în faţa sediului Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi

Ea a mai declarat că bărbatul a supravieţuit, iar identitatea şi naţionalitatea sa nu sunt cunoscute momentan.

Potrivit acesteia, echipajele de urgenţă au intervenit prompt, iar bărbatul a fost transportat la spital.

Bărbatul care şi-a dat foc miercuri în apropierea sediului Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) de la Geneva este un kurd originar din Siria, a informat Poliţia din Elveţia, citată de Reuters.

Bărbatul are aproximativ 30 de ani şi are rezidenţă în Germania. După ce echipajul de urgenţă ajuns la faţa locului a stins focul, el a fost transportat cu un elicopter la Spitalul Universitar din Lausanne, unde primeşte îngrijiri medicale, după cum a informat Silvain Guillaume-Gentil, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Având în vedere starea sa, a fost imposibil să îl întrebăm care a fost motivul pentru care a făcut acest gest, dar ne putem imagina că este legat de situaţia politică”, a spus acesta.

Turcia a lansat pe 9 octombrie o ofensivă în nordul Siriei împotriva miliţiilor kurde aflate în apropierea graniţei. Rusia şi Turcia au ajuns marţi la un acord prin care solicită retragerea forţelor kurde YPG din zona întregii graniţe dintre Siria şi Turcia. Sute de mii de persoane au fost nevoite să îşi părăsească domiciliile în urma ofensivei turce.

Suntem întristaţi şi şocaţi de incidentul petrecut în această dimineaţă în faţa sediului nostru din Geneva”, a declarat Andrej Mahecic, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. „Sperăm că îşi va reveni”, a adăugat acesta.

Mahecic a adăugat că bărbatul şi-a dat foc, după care a încercat să intre în sediul UNHCR, însă forţele de securitate au intervenit şi au stins focul.

Sediul UNHCR se află în apropierea unui centru pentru solicitanţi de azil, unde sunt cazaţi inclusiv refugiaţi kurzi.

Taguri:
geneva,
onu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici