Un fost preşedinte a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare. I-au fost confiscate proprietăţile şi firmele

Almazbek Atambaev, fostul preşedinţe al statului Kârgâzstan, a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare, transmiste Reuters.

2520 afișări
Imaginea articolului Un fost preşedinte a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare. I-au fost confiscate proprietăţile şi firmele

Un fost preşedinte a fost condamnat la peste 11 ani de închisoare. I-au fost confiscate propietăţile şi firmele

Fostul preşedinte kârgâz Almazbek Atambaev a fost judecat pentru rolul său în eliberarea din închisoare a unui lider mafiot şi a fost condamnat marţi la 11 ani şi 2 luni de închisoare, precizează Reuters
 
De asemenea, acuzatului i-au fost confiscate proprietăţile şi firmele şi retrase toate titlurile onorifice, la capătul unui proces considerat un episod al luptei pentru putere cu succesorul său, Sooronbai Jeenbekov. 
 
Acesta a devenit al treilea preşedinte, după declararea independenţei din 1991, care are un final de carieră controversat. Atambaev a condus Kârgâstan între 2011 şi 2017 şi mai este inculpat pentru organizarea de tulburări masivă, de crimă şi de luare de ostatici.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici