Un jurnalist de la News of the World recunoaşte că a trimis mesaje de intimidare unor prostituate

Un jurnalist al News of the World a recunoscut luni că a trimis email-uri prostituatelor implicate într-un reportaj al ziarului ameninţându-le cu publicarea identităţii dacă refuză să colaboreze, dar susţine că mesajele i-au fost dictate de un superior.

186 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist de la News of the World recunoaşte că a trimis mesaje de intimidare unor prostituate

Neville Thurlbeck

Neville Thurlbeck a confirmat afirmaţiile avocatului din ancheta Leveson conform cărora email-urile trimise erau menite să intimideze prostituatele care au participat la o "petrecere"cu Max Mosley, fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), subiect ce fusese publicat anterior în ziarul News of the World, relatează Financial Times în ediţia online.

În mesaje, Thurlbeck le oferea femeilor şansa de a-şi asigura anonimitatea într-o serie de poze cu Mosley, provenite dintr-o înregistrare realizată pentru ziarul lui Rupert Murdoch de una dintre cele cinci prostituate, doar dacă acestea erau de acord să vorbească despre evenimente. În caz contrar, feţele acestora ar fi fost uşor identificabile în pozele publicate în revistă.

Aflat sub jurământ, Thurlbeck a declarat că mesajele i-au fost dictate de Ian Edmondson, redactorul-şef de la acea vreme. Totuşi, Thurlbeck a recunoscut că ar fi putut refuza instrucţiunile lui Edmondson şi îşi asumă întreaga responsabilitate pentru email-uri.

Anterior, el şi Mazher Mahmood, editorul departamentului de investigaţii al publicaţiei News of the World, au declarat că din punctul lor de vedere, articolele urmăreau interesul public.

Ancheta Leveson a fost instituită de David Cameron în vederea investigării standardelor din presă după scandalul provocat de publicaţia News of the World în iulie, când s-a descoperit că interceptase convorbirile telefonice ale lui Milly Dowler, o fată ucisă în Surrey, în 2002.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici