Un lider spiritual iranian ameninţă că regimul de la Teheran ar putea lansa un atac cu rachete asupra unei centrale atomice din Israel

Ayatolahul Mohammad Ali Movahedi Kermani, membru al Adunării Experţilor de la Teheran, a avertizat că Iranul ar putea ataca cu rachete centrala nucleară de la Dimona din Israel, informează cotidianul The Jerusalem Post.

2698 afișări
Imaginea articolului Un lider spiritual iranian ameninţă că regimul de la Teheran ar putea lansa un atac cu rachete asupra unei centrale atomice din Israel

Lider spiritual iranian ameninţă că regimul de la Teheran ar putea lansa un atac cu rachete asupra unei centrale atomice din Israel

"Dacă Iranul decide să vă confrunte, un atac cu rachete asupra reactorului Dimona va fi suficient", a afirmat vineri Kermani într-o predică, referindu-se la Statele Unite şi Israel.

"Trăiţi într-o casă de sticlă. Ar trebui să aveţi grijă", a mai spus oficialul, care deţine şi funcţia de imam efemer pentru rugăciunea zilei de vineri la Teheran.

Imamul a negat că Iranul doreşte să dezvolte o armă nucleară. "Iranul va continua să producă uraniu îmbogăţit pentru a genera energia electrică şi să efectueze cercetări ştiinţifice", a spus Karmeni.

"Producţia de uraniu îmbogăţit nu este pentru realizarea unei bombe nucleare, pe care Iranul o consideră nelegitimă şi inutilă", a adăugat el.

Potrivit autorităţilor israeliene, centrala nucleară de la Dimona este folosită pentru cercetări ştiinţifice în domeniul atomic, însă se crede că reactorul produce plutoniu necesar pentru fabricarea de bombe atomice.

Potrivit estimărilor privind capacitatea de producţie de plutoniul a reactorului Dimona, experţi consultaţi de agenţia Reuters estimează că Israelul ar putea avea 100-200 dispozitive explozive nucleare.

Israelul menţine o politică de ambiguitate în ceea ce priveşte presupusul său arsenal nuclear, refuzând să confirme sau să nege existenţa acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici