Un neonazist din Germania a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui politician pro-imigraţie

  • Un neonazist german a fost condamnat joi, 28 ianuarie, de o instanţă din Frankfurt la închisoare pe viaţă pentru asasinarea în iunie 2019 a unui reprezentant ales din partidul cancelarului Angela Merkel.
  • Walter Lübcke susţinea venirea imigranţilor în Germania.
  • Stephan Ernst a fost acuzat de omor cu circumstanţe agravante şi de tentativă de omor cu circumstanţe agravante.
603 afișări
Imaginea articolului Un  neonazist din Germania a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui politician pro-imigraţie
Un neonazist german a fost condamnat joi, 28 ianuarie, de o instanţă din Frankfurt la închisoare pe viaţă pentru asasinarea în iunie 2019 a unui reprezentant ales din partidul cancelarului Angela Merkel, care declarase că este de acord cu venirea migranţilor în Germania, notează Le Figaro.
 
Stephan Ernst a fost acuzat de parchetul federal din Karlsruhe de ”omor cu circumstanţe agravante” şi de ”tentativă de omor cu circumstanţe agravante.”
 
Stephan Ernst, în vârstă de 47 de ani, care l-a împuşcat pe Walter Lübcke în cap, un ales în vârstă de 65 de ani din partidul conservator CDU, va trebui să execute cel puţin 15 ani de detenţie, potrivit sentinţei. 
 
Complicele său a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru încălcarea legii privind armele de foc.
 
Walter Lübcke, membru al Uniunii Creştin-Democrate, a fost găsit mort pe 2 iunie 2019 pe terasa casei sale din Kassel, landul Hessa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici