Un nou atac în Franţa. Preot ortodox rănit grav, după ce a fost împuşcat într-o biserică din Lyon/ Preşedintele Macron, mesaj în limba arabă/ UPDATE: Suspect arestat

  • Franţa a avut parte de trei atacuri în mai puţin de 3 săptămâni.
  • Un preot ortodox a supravieţuit, după ce a fost împuşcat sâmbătă la prânz, într-o biserică din Lyon, însă se află în stare gravă la spital.
  • Atacatorul a fugit de la locul atacului, iar autorităţile l-au căutat ore în şir. Spre seară, un suspect a fost arestat.
1860 afișări
Imaginea articolului Un nou atac în Franţa. Preot ortodox rănit grav, după ce a fost împuşcat într-o biserică din Lyon/ Preşedintele Macron, mesaj în limba arabă/ UPDATE: Suspect arestat

Un nou atac în Franţa. Preot ortodox rănit grav, după ce a fost împuşcat într-o biserică din Lyon/ Primele imagini. UPDATE Preşedintele Marcon, mesaj în limba arabă/ IMAGINI de la faţa locului: Profimedia

După atacul de la Nisa şi arestarea unui bărbat înarmat cu un cuţit la Lyon, un preot ortodox a fost împuşcat şi rănit sâmbătă, 31 octombrie, la Lyon. Un suspect, care ar corespunde descrierii atacatorului, a fost arestat de poliţie în aceeaşi seară, potrivit publicaţiei Le progres. 

Suspectul atacului armat a fost găsit de poliţie dintr-un restaurant „kebab” din arondismentul 3 din Lyon. Victima sa este Nikolaos Kakavelakis (52 de ani), un preot ortodox de naţionalitate greacă, tatăl a trei copii, pe care l-a împuşcat de două ori în abdomen. 

Atacul s-a produs la ora locală 16.00 (ora României - 17.00), atunci când preotul închidea Biserica Ortodoxă Greacă a Bunei Vestiri, din arondismentul 7 din Lyon. „A fost atacat de un singur bărbat care l-a împuşcat de două ori”, a declarat o sursa a poliţiei.

Preotul a fost găsit conştient la sosirea salvării, însă în stare gravă. Scena atacului a fost delimitată, iar poliţiştii au pornit în căutarea atacatorului.

 

 

Preşedintele Emmanuel Macron a postat imediat după atac un mesaj în limba arabă „ În ultimele zile, ţara noastră nu are nicio problemă cu vreo religie. Toate aceste religii sunt practicate liber pe pământul nostru. Nu există stigmatizare: Franţa este angajată să trăiască în pace, împreună”

 

 

 

 

 

 

Anterior, ministerul de Interne al Franţei a scris pe Twitter că la Lyon a avut loc un incident grav, dar nu a oferit detalii despre ceea ce se întâmplă.

Atacul de la Lyon vine la trei zile după atacul asupra bazilicii Notre-Dame de l'Assomption din Nisa, unde trei persoane au fost ucise de un atacator islamist înarmat cu un cuţit.

După atacul de la Nisa, Emmanuel Macron a anunţat trecerea de la 3.000 la 7.000 de soldaţi pentru operaţiunea Sentinel pentru a proteja lăcaşele de cult şi şcolile. La aceasta se adaugă aproximativ 7.000 de membri ai poliţiei, jumătate dintre ei jandarmi rezervişti, care vor fi pusi la dispoziţia prefecţilor de luni pentru a asigura securitatea.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici