Un oraş din Cehia a creat o monedă proprie pentru redresarea post-COVID. Localnicii primesc ”corrents” pe care îi cheltuie în cafenele

  • Aproape 2.000 de locuitori ai oraşului Kyjov au primit 400 de coroane (19 dolari) în ”corrents”, un nume care combină ”coronavirus” şi ”currency”.
  • Aceste monede pot fi folosite în magazine şi cafenele care au fost grav afectate de restricţiile COVID-19.
  • Întreaga schemă cu vouchere ”corrents” a pornit la iniţiativa unui localnic, care a dorit să rămână anonim şi care a contribuit cu 800.000 de coroane pentru a dezvolta programul.
259 afișări
Imaginea articolului Un oraş din Cehia a creat o monedă proprie pentru redresarea post-COVID. Localnicii primesc ”corrents” pe care îi cheltuie în cafenele

sursă foto: captură youtube

Un oraş din Cehia a dezvoltat un plan prin intermediul căruia locuitorii primesc bani sub formă de vouchere digitale, comercializate ca monedă locală specială. Aceste monede pot fi folosite în magazine şi cafenele care au fost grav afectate de restricţiile COVID-19, scrie Reuters.

Aproape 2.000 de locuitori ai oraşului Kyjov au primit 400 de coroane (19 dolari) în ”corrents”, un nume care combină ”coronavirus” şi ”currency”. Ei pot cheltui banii la unul sau mai multe business-uri de pe o listă de 40 de nume, care include atât magazine de încălţăminte, cât şi farmacii şi restaurante.

Atunci când fac o achiziţie în cadrul programului, participanţii plătesc jumătate din preţ în ”corrents” şi jumătate în bani normali.

”Este frumos să încurajezi oamenii să consume de la business-uri locale şi în felul acesta să ne susţină şi pe noi, micii antreprenori”, susţine Verka Vaskova, patronul unui fast food din piaţa principală din Kyov.

Întreaga schemă cu vouchere ”corrents” a pornit la iniţiativa unui localnic, care a dorit să rămână anonim şi care a contribuit cu 800.000 de coroane pentru a dezvolta programul.

În Cehia, restricţiile COVID-19 au afectat business-urile locale, care au fost obligate să rămână închise începând cu luna decembrie 2019 şi până recent, odată cu relaxarea măsurilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici