Un scriitor american pretinde că a prezis atentatul din timpul Maratonului din Boston: "Cât de uşor ar fi, mi-am zis, publicul ar fi o ţintă extrem de uşoară"

Scriitorul şi istoricul american Tom Lonergan afirmă că unul dintre romanele sale, publicat în 2002, care descrie impactul pe care l-ar avea un atac terorist comis în timpul Maratonului de la Boston, a prezis tragedia produsă în urmă cu câteva zile în acest oraş american.

359 afișări
Imaginea articolului Un scriitor american pretinde că a prezis atentatul din timpul Maratonului din Boston: "Cât de uşor ar fi, mi-am zis, publicul ar fi o ţintă extrem de uşoară"

Un scriitor american pretinde că a prezis atentatul din timpul Maratonului din Boston (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În 2002, am publicat un roman, intitulat «Heartbreak Hill», care descria impactul avut de un atac terorist comis în timpul Maratonului de la Boston. Cartea mea avea la bază agonia şi îngrijorările mele pe care le trăisem cu şase ani înainte, cu ocazia centenarului acestei curse", afirmă scriitorul american, într-un articol publicat pe site-ul huffingtonpost.com.

În 1996, Tom Lonergan a participat la cea de-a 100-a ediţie a Maratonului de la Boston, aşteptându-se în orice moment ca una sau mai multe bombe să fie detonate. Maratonul de la Boston este evenimentul sportiv care generează cel mai mare număr de spectatori în Statele Unite. În acel an, peste 2,5 milioane de persoane s-au aliniat de-a lungul traseului, pentru a urmări celebra cursă.

"Cât de uşor ar fi, mi-am zis eu, pentru orice terorist. Publicul ar fi o ţintă extrem de uşoară, spun experţii", afirmă scriitorul.

Din fericire, nimic rău nu s-a produs la acel maraton din urmă cu 17 ani. Lucrurile au rămas neschimbate şi la ediţiile următoare, iar scriitorul - participant la multe curse de maraton la Boston - şi-a păstrat angoasele pentru el însuşi, transformându-le în subiect de roman, pe care l-a publicat după şase ani, în 2002.

În 2002, Tom Lonergan s-a accidentat la nivelul genunchiului şi a avut de ales între o operaţie complicată şi încheierea carierei de maratonist. După peste 40 de curse de maraton la care a participat, scriitorul a ales cea de-a doua variantă şi, de atunci, nu a mai participat la nicio cursă.

Tragedia produsă luni, când trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist comis la linia de sosire a Maratonului de la Boston, l-a determinat pe scriitorul şi istoricul Tom Lonergan să afirme că intenţionează să facă în cele din urmă acea operaţie la genunchi şi să participe la ediţia din 2014 a cursei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici