Un tribunal din Moscova a ordonat arestarea unui ziarist rus, după ce a scris despre bombardarea intenţionată a unei maternităţi în Ucraina

Un tribunal din Moscova a ordonat vineri arestarea în lipsă a lui Alexander Nevzorov, un jurnalist rus acuzat că a răspândit informaţii false despre ceea ce Moscova numeşte operaţiunea sa militară specială în Ucraina.

554 afișări
Imaginea articolului Un tribunal din Moscova a ordonat arestarea unui ziarist rus, după ce a scris despre bombardarea intenţionată a unei maternităţi în Ucraina

Instanţa a declarat că Nevzorov, care a fost inclus pe lista de urmăriţi internaţionali ai Rusiei, va fi reţinut timp de două luni dacă se va întoarce vreodată în Rusia sau dacă va fi extrădat acolo, transmite Reuters.

Soţia lui Nevzorov a scris pe Instagram, în martie, că ea şi soţul ei se află în Israel, dar că nu plănuieşte să se mute acolo permanent.

Anchetatorii au deschis un dosar împotriva lui Nevzorov în martie pentru că a postat pe reţelele de socializare că forţele armate ruse au bombardat în mod deliberat o maternitate din oraşul ucrainean Mariupol.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali au condamnat atacul asupra spitalului ca fiind o atrocitate. Rusia a negat că a bombardat spitalul, acuzând Kievul de o "provocare înscenată".

Nevzorov, care are peste 1,8 milioane de abonaţi pe canalul său de YouTube, a calificat ancheta împotriva sa drept ridicolă şi a scris o scrisoare deschisă către cel mai important anchetator rus, cerându-i să închidă cazul.

La opt zile după ce a invadat Ucraina pe 24 februarie, Rusia a adoptat o lege care prevede pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru cei condamnaţi pentru răspândirea intenţionată de ştiri "false" despre armata rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici