Unde trăiesc cei mai mulţi milionari. Ţara în care averea medie depăşeşte jumătate de milion de dolari

Averea totală la nivel mondial a crescut cu 14% în ultimul an şi jumătate, la 231.000 miliarde de dolari, cea mai mare creştere fiind generată de ţările din regiunea Asia Pacific, unde averile au crescut cu 54%, arată un raport al băncii elveţiene Credit Suisse. Raportul mai indică faptul că cei mai bogaţi adulţi din lume sunt norvegienii, australienii şi elveţienii, ultimii depăşind jumătea de milion de dolari, reprezentând averea medie.

959 afișări
Imaginea articolului Unde trăiesc cei mai mulţi milionari. Ţara în care averea medie depăşeşte jumătate de milion de dolari

Unde trăiesc cei mai mulţi milionari. Ţara în care averea medie depăşeşte jumătate de milion de dolari (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Banca estimează că averea totală, la nivel mondial, ar putea creşte cu 50% în următorii cinci ani, la 345.000 miliarde de dolari, datorită dublării averii totale a populaţiei chineze şi dezvoltării puternice a regiunilor Asia Pacific, America Latina şi Africa.

Cu o avere estimată la 81.000 miliarde de dolari, Statele Unite ar trebui să ramână ţara cu cea mai bogată populaţie din lume până în 2016, în timp ce Japonia va fi depăşită de China, care va ajunge la 39.000 miliarde de dolari.

Locuitorii adulţi din Elveţia, Australia şi Norvegia sunt cei mai bogaţi din lume. Adulţii din Elveţia, cu o avere medie de 540.010 dolari, sunt singurii din lume care au reusit sa depăşească, în medie, 500.000 de dolari.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici