Uniunea Europeană, aşteptată să prezinte miercuri sancţiunile petroliere împotriva Moscovei

Se aşteaptă ca Uniunea Europeană să prezinte miercuri sancţiunile petroliere împotriva Moscovei. Forţele ruseşti au continuat să atace obiective din estul Ucrainei, lansând rachete asupra unei uzine siderurgice care este ultima redută a rezistenţei din oraşul portuar Mariupol.

289 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană, aşteptată să prezinte miercuri sancţiunile petroliere împotriva Moscovei

Uniunea Europeană, aşteptată să prezinte miercuri sancţiunile petroliere împotriva Moscovei

Zeci de evacuaţi care au reuşit să părăsească oraşul au ajuns marţi în Zaporizhzhia, controlat de Ucraina, după ce s-au ascuns timp de săptămâni în buncărele din Azovstal.

Mai mult de 200 de civili au rămas în uzină, potrivit primarului din Mariupol, Vadim Boichenko, în condiţiile în care 100.000 de civili se află încă în oraş.

Rusia ţinteşte Mariupol în încercarea de a izola Ucraina de Marea Neagră şi de a conecta teritoriile controlate de Rusia în sud şi est, notează Reuters.

Părţi din regiunile estice Doneţk şi Luhansk au fost deţinute de separatiştii susţinuţi de Rusia înainte ca preşedintele Vladimir Putin să lanseze invazia din 24 februarie.

Lovită de sancţiunile occidentale, Rusia se confruntă acum cu noi măsuri din partea UE care ar viza băncile şi industria petrolieră - un pas important pentru ţările europene care se bazează în mare măsură pe energia rusă.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar trebui să prezinte miercuri noile sancţiuni propuse, inclusiv interzicerea importurilor de petrol rusesc până la sfârşitul acestui an.

Moscova nu a dat niciun semn de retragere după aproape 10 săptămâni de ceea ce numeşte "operaţiune militară specială", un război care a ucis mii de oameni, a distrus oraşe şi a determinat 5 milioane de ucraineni să fugă în străinătate. Economia Rusiei, în valoare de 1.800 de miliarde de dolari, se îndreaptă spre cea mai mare contracţie din anii care au urmat destrămării Uniunii Sovietice în 1991.

Putin a ridicat miza economică pentru susţinătorii occidentali ai Kievului prin anunţarea planurilor de a bloca exporturile de materii prime vitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici