Uniunea Europeană avertizează că ar putea impune noi sancţiuni "severe" asupra Rusiei

Uniunea Europeană este pregătită să adopte noi sancţiuni "severe" împotriva Rusiei, a avertizat vineri seară preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce secretarul de Stat american, Antony Blinken, a cerut menţinerea presiunilor până la oprirea războiului din Ucraina.

1411 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană avertizează că ar putea impune noi sancţiuni "severe" asupra Rusiei

Sursa foto: Profimedia

"Noi suntem hotărâţi, suntem determinaţi, suntem uniţi", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit cotidianului Le Monde, cu ocazia reuniunii extraordinare a miniştrilor de Externe din ţările Uniunii Europene, desfăşurată la Bruxelles.

La rândul său, Antony Blinken, secretarul de Stat american, invitat la reuniunea UE, a cerut menţinerea presiunilor asupra Rusiei.

"Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să menţină presiunile sancţiunilor până când se va încheia acest război", a afirmat Antony Blinken.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie, Canada şi numeroase alte ţări au impus sancţiuni masive asupra Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici