Următorul Papă trebuie să aibă stofă de CEO

Pe 12 martie are loc conclavul pentru alegerea următorului Papă, care va trebui să aibă stofă de CEO. 115 cardinali se vor reuni la Roma, un eveniment în care se pun mari speranţe că va impulsiona economia suferindă a capitalei italiene.

269 afișări
Imaginea articolului Următorul Papă trebuie să aibă stofă de CEO

Următorul Papă trebuie să aibă stofă de CEO

Biserica Catolică este cea mai veche şi mai de succes multinaţională din lume, scrie publicaţia Economist, cu peste un miliard de clienţi, un milion de angajaţi şi cel mai cunoscut logo din lume, la care se adaugă cea mai vastă reţea de distribuţie la nivel mondial. Viitorul Papă ar trebui, aşadar, să aibă stofă de CEO pentru a putea gestiona tot ce înseamnă Biserica Catolică.

Conclavul întrunit mâine la Vatican pentru alegerea următorului Papă este considerat o potenţială sursă de venituri pentru economia suferindă a capitalei italiene. Numirea Papei John Paul II din 2011, de pildă, a însemnat aproximativ 235 de milioane de euro pentru economia Romei. Nenumăraţi credincioşi au venit atunci din toate colţurile lumii la Vatican, lucru care s-a văzut în încasările agenţiilor de turism, hotelurilor şi restaurantelor din zonă.

Acum, la Vatican au venit deocamdată doar cei 115 cardinali, iar masele pe care sperau afaceriştii din zonă să-i atragă conclavul se lasă încă aşteptate. Deşi numărul de călătorii către Roma, rezervate prin intermediul site-ului american Expedia, s-au dublat faţă de perioada similară a anului precedent, aştepările sunt totuşi mai reduse comparativ cu acum doi ani.

Citeşte continuarea materialului pe www.businessmagazin.ro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici