Ursula von der Leyen condamnă, la Bucha, "atrocităţile"/ UE reafirmă angajamentul integrării Ucrainei

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, s-a deplasat vineri după-amiază, la Bucha, localitate situată la periferia Kievului, şi a condamnat "atrocităţile" atribuite armatei ruse, oficialul european reafirmând angajamentul integrării Ucrainei în Uniunea Europeană.

357 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen condamnă, la Bucha, "atrocităţile"/ UE reafirmă angajamentul integrării Ucrainei

"A fost important să îmi încep vizita la Bucha. Pentru că, aici, la Bucha, a fost distrusă umanitatea noastră. Mesajul meu adresat poporului ucrainean este: cei responsabili pentru atrocităţi vor fi deferiţi justiţiei. Lupta voastră este lupta noastră. Mă aflu astăzi la Kiev pentru a vă transmite că Europa este de partea voastră", a afirmat Ursula von der Leyen, vineri după-amiază, prin Twitter.

La Bucha s-a produs "ceea ce era de neconceput. Am văzut cruzimea armatei lui Vladimir Putin. Am văzut iresponsabilitatea şi cinismul din timpul ocupaţiei acestui oraş. Ucrainenii apără frontiera Europei, apără umanitatea, apără democraţia şi îi susţinem în această luptă", a subliniat Ursula von der Leyen, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Comisiei Europene a catalogat drept "demn de dispreţ" atacul care a vizat gara din Kramatorsk, soldat cu cel puţin 50 de morţi.

Ursula von der Leyen a reafirmat angajamentul faţă de integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. "De obicei, durează câţiva ani până când Consiliul European acceptă o candidatură, dar Ucraina a reuşit într-o săptămână sau două şi vreau să avanseze în această direcţie cât mai rapid posibil. Scopul nostru este să prezentăm în această vară candidatura Consiliului", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
ucraina,
rusia,
razboi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici