Ursula von der Leyen vrea relansarea planului unui gazoduct între Spania şi Franţa

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat vineri pentru relansarea unui proiect privind construcţia unui gazoduct între Spania şi Franţa, în contextul eforturilor de a diversifica aprovizionarea Europei şi de a reduce dependenţa energetică de Rusia.

705 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen vrea relansarea planului unui gazoduct între Spania şi Franţa

Ursula von der Leyen s-a întâlnit vineri în oraşul spaniol Barcelona cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

"Astăzi, toată Europa este de acord că trebuie să reducem dependenţa de energiile fosile ruse. Este esenţial să atingem obiectivele climatice şi să punem capăt şantajului Rusiei", a afirmat Ursula von der Leyen, potrivit cotidianului Le Figaro.

"Privilegiem proiecte transfrontaliere precum legătura esenţială între Portugalia, Spania şi Franţa. Are o importanţă geopolitică, trebuie să scăpăm de ameninţările ruse", a subliniat Ursula von der Leyen, pledând pentru relansarea proiectului gazoductului MidCat.

Spania are ambiţia de a deveni un element central pentru aprovizionarea Europei cu energie, inclusiv prin intermediul importurilor de gaz din Africa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici