Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, primul care se administrează într-o singură doză, e la un pas de autorizare în SUA

  • FDA urmează să autorizeze vaccinul Johnson & Johnson împotriva coronavirusului.
  • Acesta va fi primul vaccin anti-COVID din lume administrat printr-o singură doză.
  • Testele clinice au demonstrat că vaccinul are o eficienţă de 86% în SUA şi 82% în Africa de Sud.
13534 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, primul care se administrează într-o singură doză, e la un pas de autorizare în SUA

UPDATE: Vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson, primul care se administrează într-o singură doză, a fost aprobat oficial în Statele Unite.

Potrivit publicaţiei News York Times, vaccinul anti-COVID-19 Johnson&Johnson ar urma să fie autorizat în Statele Unite de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA), după ce vineri a fost votat în unanimitate de membrii unui grup format din medici infecţionişti şi epidemiologi.

Vaccinul de la Johnson&Johnson va fi primul astfel de vaccin din lume care se va administra într-o singură doză.

În urma testelor clinice desfăşurate în opt state, pe un eşantion format din 45.000 de participanţi, s-a dovedit că vaccinul a avut o eficienţă de 86% în SUA şi de 82% în Africa de Sud.

„O să ajungă doze noi, luând în calcul autorizarea de urgenţă a vaccinului Johnson&Johnson. Vom avea 3 vaccinuri: Moderna şi Pfizer, care sunt administrate în prezent, şi vaccinul dintr-o singură doză, J&J. Acele doze nu necesită condiţiile de depozitare aplicabile pentru Moderna şi Pfizer şi, din nou, vorbim de o singură doză”, a declarat Gavin Newsom, guvernatorul statului California.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici