Vaticanul va transmite ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea pe Facebook şi YouTube

Vaticanul va transmite pe Facebook şi YouTube ceremonia de beatificare a fostului papă Ioan Paul al II-lea, ce va avea loc pe 1 mai, în piaţa Sfântul Petru din Roma, a anunţat, luni, agenţia de presă i.media, specializată în difuzarea de informaţii cu caracter religios.

47 afișări
Imaginea articolului Vaticanul va transmite ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea pe Facebook şi YouTube

Vaticanul va transmite ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea pe Facebook şi YouTube

Postul Centro Televisivo Vaticano (CTV), în colaborare cu Radio Vatican, a adăugat pe site-ul de partajare de fişiere video YouTube o nouă pagină consacrată fostului papă polonez.

Începând de luni şi până la beatificare, trei-patru fişiere video preluate din arhivele Vaticanului vor fi adăugate în fiecare zi pe site-ul www.youtube.com/giovannipaoloii.

Aceleaşi înregistrări video vor putea fi vizionate şi pe o nouă pagină creată pe reţeaua de socializare Facebook consacrată lui Ioan Paul al II-lea (www.facebook.com/vatican.johnpaul2).

Aceste înregistrări provin din documentele de arhivă privitoare la mandatul fostului papă polonez. Postul CTV a realizat, totodată, o serie de montaje video pe baza înregistrărilor furnizate de diversele redacţii ale Radio Vatican.

Fostul papă Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai 2011, după ce actualul papă, Benedict al XVI-lea, a aprobat, în ianuarie, decretul oficial care validează miracolul atribuit fostului suveran pontif.

Graţie unei derogări papale de la norma în vigoare, ce impune un termen de aşteptare de cinci ani după deces, procedura a fost iniţiată la doar două luni de la moartea papei Ioan Paul al II-lea. Pe 19 decembrie 2009, papa Benedict al XVI-lea a semnat un decret prin care predecesorul său a fost declarat "venerabil".

Comisia cardinalilor şi episcopilor membri în Congregaţia pentru cauzele sfinţilor a considerat ca fiind miraculoasă vindecarea de maladia Parkinson a călugăriţei franceze Marie Simon-Pierre, o boală de care a suferit şi Ioan Paul al II-lea, decedat pe 2 aprilie 2005, la vârsta de 84 de ani.

După beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea să devină sfânt, va fi nevoie ca un al doilea miracol să îi fie atribuit.

Papa Benedict al XVI-lea va prezida ceremonia de beatificare, ce va avea loc la bazilica Sfântul Petru din Roma.

Rămăşiţele pământeşti ale fostului papă polonez vor fi mutate direct, fără a fi scoase din sicriu, din cripta unde se află în prezent, la bazilica Sfântul Petru, unde va fi montată o placă de marmură ce va conţine inscripţia "Preafericitul Ioan Paul al II-lea".

Data de 1 mai, prima duminică după Paşti, coincide cu Ziua milei divine, instaurată chiar de Ioan Paul al II-lea. Experţii mizau pe data de 3 aprilie, care precede ziua în care se vor comemora şase ani de la moartea fostului papă polonez, dar această zi cade în postul Paştelui, iar Biserica Catolică consideră că "nu ar fi fost perioada ideală pentru o ceremonie plină de bucurie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici