MONITORUL APĂRĂRII | Turcia suspendă operaţiunile militare din Siria

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a decis suspendarea operaţiunilor militare antikurde din nordul Siriei, a anunţat joi seară vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

7147 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Turcia suspendă operaţiunile militare din Siria

Vicepreşedintele SUA Mike Pence anunţă: Turcia suspendă operaţiunile militare din Siria

„Va fi o pauză în operaţiunile militare timp de 120 de ore, în timp ce Statele Unite facilitează retragerea combatanţilor YPG (Unităţile Populare de Apărare -n.red.) din regiunile afectate spre o zonă de securitate. După finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistiţiu permanent", a declarat Mike Pence la Ankara, citat de CNBC.

Mike Pence a precizat că, în acest caz, Statele Unite nu vor extinde sancţiunile împotriva Turciei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat decizia Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, explicând că "vor fi salvate milioane de vieţi".

„Am vorbit cu preşedintele Trump acum câteva minute. Şi ştiu că preşedintele este foarte recunoscător pentru intenţia preşedintelui Erdogan de a avansa, de a aplica acest armistiţiu, de a oferi oportunitatea unei soluţionări pe cale paşnică a acestui conflict izbucnit acum o săptămână", a precizat Pence.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Foto: Hepta

Taguri:
turcia,
siria,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici