VIDEO Dacian Cioloş s-a filmat pe drumul către Bruxelles, parcurs cu maşina. „Să traversezi Europa în plină pandemie este o aventură inedită”

  • Dacian Cioloş, şeful grupului Renew din Parlamentul European, a filmat drumul său către Bruxelles şi a povestit cât de greu a trecut de filtrele de la punctele de trecere a frontierelor.
  • Politicianul a plecat vineri către Bruxelles pe „Culoarul verde”, pentru a pregăti plenara din 13 mai a Parlamentului European, şi a ajuns la destinaţie după 20 de ore petrecute pe drum.
  • Cea mai dificilă vamă, „intensă” cum a numit-o Cioloş, a fost Vama Nădlac, iar un control amănunţit l-a făcut partea ungară, în colaborare cu cea austriacă.
2637 afișări
Imaginea articolului VIDEO Dacian Cioloş s-a filmat pe drumul către Bruxelles, parcurs cu maşina. „Să traversezi Europa în plină pandemie este o aventură inedită”

România-Belgia. Drumul de 20 de ore, parcurs cu autoturismul de Dacian Cioloş. „Să traversezi Europa în plină pandemie este o aventură inedită”

Cioloş a documentat video drumul său cu maşina de la Bucureşti la Bruxelles, la Parlamentul European, în condiţiile în care circulaţia în Europa se realizează în condiţii stricte. El a povestit prin ce momente „inedite” a trecut, control amănunţit la Nădlac, echipaje ungaro-austriece la graniţa României cu Ungaria, iar în Austria, declaraţii pe propria răspundere. 

„Evident, am plecat cu toate documentele justificative la mine şi înarmat cu multă răbdare”, a spus Cioloş, care a revenit la Bruxelles, după şapte săptămâni de telemuncă în autoizolare în România.

Primul obiectiv al lui Cioloş a fost să ajungă la timp pentru a putea folosi culoarul verde, deschis de Ungaria pentru a permite tranzitul cetăţenilor din România.

„Suntem acum la Sibiu, obiectivul este să ajungem până diseara ora 10.00 la Nădlac ca să trecem frontiera cu Ungaria, să profităm de culoarul verde care este deschis între România şi Ungaria până la ora 10.00 (P.M - n.r).

La frontieră, controlul cel mai intens a fost la Nădlac. Am ajuns după mai bine de 6 ore de drum din Bucureşti, am ajuns la Nădlac, unde după câte se vede este ceva coadă. Este ora 8.30 trebuie să ieşim din România, să intrăm în Ungaria înainte de ora 10.00 (P.M - n.r) ca să putem prinde culoarul verde. Intrăm în partea maghiară unde se pare că se face un control amănunţit cu cele austriece pentru că la frontiera austro-maghiară se trece mai uşor”, a relatat liderul PLUS. 

El a spus că a trecut prin trei puncte de frontieră, într-o singură noapte, şi tot atâtea controale, de intensitate descrescătoare, cu cel mai amăninţit control realizat în Nădlac.

„Magazinele din parcări vând doar apă, ceva băuturi răcoritoare şi snacksuri. Ici şi colo mai găseşti ceva sandvişuri.

Purtarea măştii e obligatorie pentru a intra în benzinăriile din Germania. În Austria nu am văzut staţii de benzină deschise noaptea, în afară de cele cu sistem de plată automată, cu cardul”, a spus Cioloş care a ajuns la Bruxelles după 20 de ore. 

Să traversezi Europa în plină pandemie este o aventură inedită, a povestit politicianul, care a concluzionat că „sentimentul general pe care l-a trăit este că a traversat o Europă pe care parcă timpul a îngheţat-o”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici