Video VIDEO Operaţiune de salvare în Marea Egee: 38 de persoane, între care 17 copii, recuperate de poliţiştii de frontieră români dintr-o ambarcaţiune în derivă

Un număr de 38 de persoane, între care 17 copii, din Siria, Irak şi Kuweit au fost salvate de poliţiştii Gărzii de Coastă, în timp ce aceştia se deplasau dintre Turcia spre Grecia, pe o ambarcaţiune care risca să se scufinde în Marea Egee.

623 afișări

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenţia FRONTEX, a observat, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta dinspre Turcia către Grecia.

Poliţiştii de frontieră români au acţionat pentru salvarea persoanelor din ambarcaţiune, care se aflau în pericol de scufundare în Marea Egee.

La bordul navei au fost transbordate 38 de persoane, 11 bărbaţi, 10 femei şi 17 copii, care au declarat că provin din Siria, Irak şi Kuweit.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit acestora asistenţă, apoi oamenii au fost debarcaţi în siguranţă în Portul Chios şi predaţi autorităţilor elene.

Potrivit comunicatului de presă citat, de la începutul detaşării în Grecia (ianuarie 2017), poliţiştii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare cu echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale UE, detaşate de Agenţia Frontex în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „EPN POSEIDON SEA”, 704 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici