VIDEO Prigojin îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian în timp ce pilotează un avion militar: Câştigătorul ia Bahmutul

Fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a publicat luni o înregistrare video în care apare în cabina de pilotaj a unui avion militar, provocându-l pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la un duel aerian.

10776 afișări
Imaginea articolului VIDEO Prigojin îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian în timp ce pilotează un avion militar: Câştigătorul ia Bahmutul

Clipul a fost lansat de serviciul de presă al lui Prigojin, care a precizat că a fost filmat la bordul unui avion Su-24 operat de grupul Wagner.

Aceasta este ultima încercare a lui Prigojin de a se promova pe sine şi armata sa privată ca vârf de lance al operaţiunilor militare ruseşti din estul Ucrainei.

"Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut", a spus Prigojin în scurta înregistrare video, conform agenţiei de presă Reuters.

"Mâine, voi pilota un MiG-29. Dacă doreşti, să ne întâlnim în ceruri. Dacă tu vei câştiga, vei lua Artyomovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la râul Dnipro".

Prigojin a recunoscut abia în septembrie anul trecut că el este fondatorul grupului Wagner, care este activ de ani de zile în Orientul Mijlociu şi Africa.

De atunci, el şi-a promovat brusc propriul profil şi pe cel al luptătorilor săi, criticând eşecurile forţelor armate ruse în Ucraina şi cerând ca Wagner să primească mai mult credit pentru rolul său.

Luna trecută, Statele Unite au anunţat noi sancţiuni împotriva Wagner, numind-o organizaţie criminală transnaţională. Washingtonul evaluează că Wagner are în prezent aproximativ 50.000 de mercenari în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici