Video. Resturi ale unei rachete chinezeşti au fost pe punctul de a lovi oraşul New York

  • Rămăşiţele unei rachete chinezeşti dezintegrate în atmosferă puteau lovi oraşul New York
  • Racheta Long March 5B a reintrat în atmosferă cu aproximativ 15-20 de minute mai devreme
  • Nu este prima oară când autorităţile chineze sunt neglijente în privinţa racheletor spaţiale lansate
792 afișări
Imaginea articolului Video. Resturi ale unei rachete chinezeşti au fost pe punctul de a lovi oraşul New York

Sursa foto: profimedia

Potrivit unui raport, bucăţi din masiva rachetă chineză s-au desprins în atmosferă după ce traiectoria a luat o turnură neaşteptată. Racheta a fost lansată pe 5 mai şi transporta în spaţiu un echipaj chinez într-un prototip de capsulă recent proiectată.

Mai multe bucăţi din naveta spaţială s-au desprins la reintrarea în atmosferă. Traiectoria greşită a imensei rachete a făcut ca o parte din resturi să fie pe punctul de a lovi oraşul New York. Potrivit Comandamentului Spaţial al SUA, bucăţi de dimensiunea unui autobuz au lovit Oceanul Atlantic, iar alte părţi au aterizat într-un oraş din Coasta de Fildeş.

China nu este la prima abatere de acest fel. În trecut, neglijenţa lansărilor a făcut ca un întreg sat chinezesc să fie intoxicat cu vapori toxici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici